matematik

Klas matematik - här kan du öva dig snabbare i huvudräkning i alla räknesätt. Du väljer själv om du vill ha tidtagning och du kan också skriva ut övningarna på papper. Det finns många möjligheter.


MULT - en omtyckt sida där man kan träna multiplikationstabellerna. Du kan välja mellan att tävla eller träna. Du klickar i vilka tabeller du vill träna. Ibland blir sidan tyvärr överbelastad och man kan då inte komma in. Man får då försöka igen lite senare...


Hult - här kan du öva huvudräkning i addition, subtraktion och multiplikation genom att klicka på fallande svarsalternativ. Du kan välja mellan lätt, mellan och svår nivå.


Super Maths World - matteträning i rymdvärlden. Alla delar är inte tillgängliga som "gäst" (guest), med de som finns är ganska kul.


Multiplication station - i det spelet får du svaret (produkten) och din uppgift är att klicka på de två siffror (faktorer) som multiplicerade med varandra blir svaret.

Kunskapsstjärnan - du får bra tabellträning genom Stjärnräknaren, Räknedosan och Multiplikationstabellen.


M = matte - här kan du träna tiokamraterna med fingris och bygga poyedrar i papp.


Mattesidan - enkel webbsida där du kan träna multiplikation. Kilcka på inställningar och gör dina val.


Webbmagistern - en innehållsrik sida med trevlig och användarvänlig layout. Sidan innehåller mycket mer än bara matematik. När det gäller matematik kan du träna på multiplikation och på vinklar.


Math Magican - är du en matte-magiker? På den här sidan kan du träna tabellkunskap. Du kan välja räknesätt och välja tabell. Om du vill bli utmanad ska du välja "Math magic" och välja "All Operations"!


Mastermind - det klassiska hjärngympaspelet där du ska försöka lista ut den dolda färgkombinationen. Om du vill spela spelet, men inte vet hur spelet går till så säg till så kan vi gå igenom det i skolan.

Webbmatte - är en bra hemsida för att träna nästan allting inom matte

Add like mad - den är jätte bra matte spel man måste räkna jätte snabb (innehåller reklam)

Matteva - bra men kan lära sig om bråk,tal linien,multiplikations tabellen och mycket mer!!!

UR - filmer från UR (utbildningsradion) om matematik

Burkars matte-länkar - är bra för att det finns många mattesidor man kan gå in på. Jag tycker att denna hemsida är bra för man kan öva mer på matte det är bra och det är bra för de som vill bli bättre på matte och de som har svårt med matte. Skriv gärna en kommentar längst ner på den här sidan om du hittar någon sida du gillar särskilt mycket. (flera av länkarna från sidan innehåller reklam)

Sudokuxl - sudoku på webben. Välj mellan lätt, mellan, svår eller expertnivå. Du kan även välja att kriva ut.

Number invadors - Det här är number invadors man ska välja om man vill ha med multiplikation eller division och sen ska man välja vilken tabbel man vill ha. När man har gjort det trycker man på play och spelar. Man går till vänster och höger med vänster pilen och höger pilen. man skjuter pilen med mellan rum.
AplusMath  - Jag har hittat en sida som man kan lära sig matte på! Den är på engelska. (innehåller reklam)

Nämnaren - hemsidan för nationellt centrum för matematikutbildning har mycket att erbjuda. Du hittar till exempel bra kluringar i Månadens problem och på Kängurumatematik-sidorna.
Pathways - där ska du skapa en stig över en spelplan genom att addera och subtrahera tal enligt givna regler. Klurigt och bra för "de små grå":


Pathways 2 | Game with Games68.com
källa: http://www.games68.com/games.php?id=227977
Ett stort tack till 6B på Myrsjöskolan för flera av de bra länktipsen ovan!
Baseball_addition
Batter's Up Base Ball Math - Addition Edition
Click here to play this game

1 kommentar:

  1. Jag spelade hult och pathways,jag tyckte det var kul;D

    //Fellan

    SvaraRadera